The Needles

The Needles – Canyonlands Nationalpark (Klicka för större bild)

Att se nya platser kan vara lika frustrerande som inspirerande. Det finns ju alltid en bild i huvudet om hur det ska se ut. Vad händer om din bild inte stämmer med verkligheten? Eller gör den någonsin det? Om du är som jag så stämmer den inte ofta. Visst har vi en förmåga att tänka oss allt i bästa möjliga scenario? Så var det åtminstånde när jag kom till Canyonlands Nationalpark och området The Needles. Jag hade inte sett så mycket bilder men ändå tillräckligt många för att bygga ett landskap i min fantasi som var bland det bästa jag sett.

Om det var som jag tänkt? Nä inte denna gången heller. När ska man lära sig egentligen?

Flera av platserna jag besökte för att hitta en bra plats för kvällen var inte alls så bra som jag hade hoppats på. Timma efter timma åkte jag från plats till plats i bilen och vandrade sedan ut för att hitta något som jag blev inspirerad av. Jag blev mer och mer sliten. Värmen och den stekande solen tog ut sin rätt. Jag hällde i mig vatten som bara rann rakt igenom.

Mitt sista hopp stod till en Jeep trail som har det fina namnet Elephant hill. Jag fick hög puls bara av att se bilar köra upp. Jisses det var så långt från en väg man kan komma. Jag konstaterade också att jag gick upp snabbare än bilarna körde. Det är då man undrar om bilar verkligen ska vara över allt. Enligt kartan skulle jag ha en fin vy en bit från vägen mot söder. Min förhoppning var att det skulle driva in lite moln och att jag skulle få kvällssolen in på klipporna. Visst det skulle nog kunna bli bra. Tillbaka till bilen för att fylla på energidepåerna sedan ut igen när solen började dala.

Där satt jag sedan på en klippa med den värmande solen i ansiktet och kameran klar på stativet. Väntades på att solen skulle komma i rätt position. Tystnaden var påtaglig och så snart solen gått ner så började fladdermössen jaga i luften just ovanför mig. En stund som hämtad ur en bok om hur det fina livet ska levas.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

4 kommentarer


 • Underbar Svartvit bild måste jag säga! Perspektivet, djupet och dramantiken, allt finns där. Lite extra kul att höra vad du gått igenom för att knäppa bilden också 🙂 Sällan sådant visar sig i bild, så det bör ju påpekas! 😉

  /Niklas

  september 04, 2012
  • admin

   Tack Niklas!
   Ja allt det där runt bidrar ju till upplevelsen. Även om det inte är kul alltid 🙂

   september 05, 2012
 • Thommy Andersen

  Fantastisk bild, Patrik!
  Gillar speciellt dramatiken och kontrasten mellan needlesarna och himmelen. Gillar svartvitt mer och mer och dina alster inspirerar mig ännu mer 🙂
  Tråkigt med trafik överhuvudtaget i naturen. Jag stör mig så in i h…. på mopeder och crosscyklar när jag är ute i skogen. Vill max höra fågelkvitter.
  Använder du någon plugin typ Silver Efex eller annat för att optimera dina svartvita bilder? Har själv tittat lite närmare på den och den rekommenderas dessutom av väldigt många.

  Thommy

  september 06, 2012
  • admin

   Tack Thommy!
   Jag har provat Silver pro men gillar det inte. För grova justeringar för min smak. Så jag håller mig till Lightroom och Photoshop. Tycker att övergångarna mellan toner blir snyggare med den kombinationen.

   Svartvitt är riktigt kul när man kommer in i det 🙂

   september 06, 2012

Kommentera


Namn*

Epostadress (kommer inte visas)*

Webbplats

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © Fotograf Patrik Larsson