Söderåsen våren 2012

Det finns få ställen i Sverige som jag tycker så mycket om som Söderåsens nationalpark. Att ströva omkring i bokskogen när träden knoppas är fantastiskt. Under våren bestämde jag träff med Fredrik Boo för att få lite tips på nya ställen. Är det någon som kan åsen så är det Fredrik, konstigt vore väl annars då han bor nära och vistas mycket i skogarna på och runt åsen.

Vilka ställen han visade för mig. Jag insåg rätt snart att det jag sett bara är en skrapning på ytan. Det finns massor av bilder som bara väntar på att tas.

En av platserna vi besökte var Klövaravinen dit jag sedan tog med vår workshopgrupp. Tror inte att någon var besviken på det stället. Åtminstone inte jag. Jag tog en av mina absoluta favoritbilder från våren under helgen. Dessutom blev det den bilden som satte stilen för sommarens utställning på Koster där den varit mycket uppskattad.

Grenarna vid Klövaravinen som oväntat blev sommarens mest uppskattade bild.


Grenverk, Söderåsen


Annars måste jag säga att jag är svag för området runt Skäralidsravinen. Jag var där för ett par veckor sedan för att se hur det såg ut nu på sommaren och andas lite skön luft. När jag står vi ravinens kant och blickar ut längtar jag verkligen till hösten. Visserligen ska jag vara tre veckor i USA under oktober men hoppas hinna ett par besök i början på november. De riktiga höstfärgerna får vänta till nästa år.

Sen är det ju snart vår igen och då står jag där igen och njuter.

Lövsprickning – Skäralid


Solens första strålar, Skäralid

4 kommentarer


 • Skäms lite nu, men jag har bara varit där på sommaren… Känns som om jag måste åka dit resten av året också.
  Jag älskar den sista bilden på solens första strålar i Skäralid.
  /K

  augusti 14, 2012
  • admin

   Hösten och våren är ett måste i Söderåsen! Magiskt på olika sätt.

   augusti 14, 2012
 • Jag hyser ju samma kärlek som dig till träd. De hypnotiserar mig fullständigt och tycker att färgerna (oavsett årstid) är det vackraste som finns. Nu är det ett tag sedan jag tokfotade träd, men attans så sugen jag blev genom dina bilder!

  Vi åkte faktiskt också till Söderåsen i somras. Det är ju så spännande att se hur det ser ut vid olika årstider. Precis som du säger, bara gå och andas där är ljuvligt!
  Och det som inte Fredrik vet om Söderåsen är nog inte värt att veta..:-)
  /Maria

  augusti 15, 2012
  • admin

   Härligt Maria! Då kanske jag stöter på er i skogarna framöver 🙂
   Och i ärlighetens namn är väl inte sommaren den roligaste tiden att fototgrafera träd, mest en grön tjock massa.

   augusti 15, 2012

Kommentera


Namn*

Epostadress (kommer inte visas)*

Webbplats

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © Fotograf Patrik Larsson