Prestation

20111121_184558_0199

 

Jag kommer så väl ihåg dagen, jag var trött på allt. Det hade gått nästan två veckor på min tre veckor långa soloresa genom sydvästra USA.

En eftermiddag i Joshua Tree Nationalpark gick jag och letade efter motiv. Jag vände på varenda sten i förhoppning att hitta inspiration. Men nej, hur jag än försökte så gick det inte..
Jag satte mig på den torra marken i dammet bland alla taggiga och hårda växter som passar så bra för det extrema livet i öknen men som är så obekväma för oss människor.

Jag tog fram min telefon och mina hörlurar och drog igång musiken, Ryan Binghamns ruffa stämma fyllde tomheten. Efter att ha lyssnat på några av hans låtar reste jag mig upp, fortfarande med musiken i öronen. Jag såg något, tog fram kameran började fotografera. Jag tänkte inte, jag bara gick på känsla och kopplade bort mig från landskapet i övrigt. Jag fokuserade bara på träden och tänkte på vilka överlevare de är.
Levande och glad såg jag än en gång solen gå ner över det karga landskapet.

Det jag behövde var att sluta fokusera på att prestera bra bilder. Jag behövde den distraktionen musiken gav mig och komma tillbaka till kärnan och gläden. Tänk att skillnaden mellan prestation och glädje kan vara en låt.

5 kommentarer


 • Spännande tankar som är lätt att identifiera sig med och inte minst en riktigt fin bild, med signum Patrik ”Lightroom” Larsson. ha de Thorsten

  mars 15, 2013
  • Patrik Larsson

   Tack Thorsten! Visst är det tankar vi alla bär på i olika utsträckning.

   mars 18, 2013
 • Åh! Vad roligt att ha hittat hit. Du är en stor inspiration 🙂
  Hoppas du får en toppenvecka!

  /Lina

  mars 27, 2013
 • Oj, så himla kloka ord och mycket igenkännande. Jag kan komma på mig själv när jag fotar att jag jagar ”den perfekta bilden” som ju faktiskt inte finns (i mina ögon) för vad är en perfekt bild?? Jag försöker tänka att jag ska fota det jag ser, det jag upplever, det jag tycker är vackert för det är det som gör mig nöjd och mest tillfreds. Sen om någon annan gillar det jag gör är bara en bonus. Bilden du visar här är helt fantastisk. Den förmedlar värme och något vackert. Sen gör den extra mycket för jag tittar och tittar och känner att den kan vara fotograferad, den kan vara målad… Mycket intressant!!!

  april 15, 2013
  • Patrik Larsson

   Tack Lina och Susanne!
   Era kommentarer gör mig varm i hjärtat 🙂

   april 16, 2013

Kommentera


Namn*

Epostadress (kommer inte visas)*

Webbplats

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © Fotograf Patrik Larsson