Vanliga frågor


Ingår måltider i kursavgiften?
I alla kurser och workshops som är mer än en dag ingår helpension. Ibland äter vi alla måltider på samma ställe och vissa gånger varierar vi mellan olika ställen. Hur det funkar beror på var och när workshopen äger rum.

Kan jag få bo i enkelrum?
I priset på en kurs och workshop ingår boende i dubbelrum. Ofta finns det en begränsad mängd enkelrum att boka till en extra avgift.Fråga när du anmäler dig hur det funkar på det stället vi ska bo på. Reser du ensam och väljer man att bo i dubbelrum ser vi till att du får dela rum med någon annan deltagare av samma kön.

Vad gäller för regler för avbokning?
Vid avbokning tidigare än 30 dagar innan kursen startar får du tillbaka allt utom bokningsavgiften som faktureras när du anmäler dig. Vid avbokning senare än  30 dagar innan kursen startar får du tillbaka pengarna om jag kan fylla din plats med någon annan deltagare. Vid sjukdom får du tillbaka hela  avgiften om du kan uppvisa läkarintyg som styrker att du inte kan deltaga.

När ska jag betala kursen?
När du anmält dig får du en faktura på en anmälningsavgift på 700 kr som du betalar för att stå kvar som anmäld. Ca 2 månader innan workshopen kommer det en faktura med betalningsvillkor på 30 dagar. Har du några frågor om betalning, tveka inte att kontakta mig.

Finns det möjlighet till samåkning till kursen?
4 veckor innan kursen får du ett email med all information om kursen. Du får då även en deltagarlista med kontaktuppgifter till de andra deltagarna. Kontakta gärna de andra deltagarna som bor i närheten för att se om ni kan arrangera samåkning till kursen.

Behöver jag vara vältränad för att delta i en kurs? Ska vi vandra långt?
Ansträningsgraden kan variera mycket under en workshop. Vissa av utflyktsmålen når man med bara en kort promenad från bilen. På andra ställen behöver man gå längre sträckor och/eller över eländig terräng. Är du osäker eller har svårigheter att gå eller röra dig så fråga gärna.

Jag är allergisk mot gluten/mjölk/laktos. Kan ni ordna mat till mig?
Var noga med att anmäla eventuell matallergi till mig innan kursen startar, helst redan vid anmälan. Vi kan alltid ordna mat till alla så länge vi vet om det i förväg.

Jag är vegetarian. Kan ni ordna mat till mig?
Var noga med att anmäla att du önskar vegetarisk kost till mig innan kursen startar, helst redan vid anmälan. Vi kan alltid ordna mat till alla så länge vi vet om det i förväg.

Vad ska jag ha med mig för utrustning?
Du behöver ha kamera, objektiv och framför allt ett stativ. Kläder för att kunna vara ute under morgon och kväll. Det är ofta mycket kallare än man tror. Som vanligt är det lättare att ta av sig än att ta på sig kläder. En termos och smörgåslåda är också fint att ha så vi kan avnjuta fika utomhus.
Du kommer i informationmailet att få en utförlig lista på vad du ska ha med dig på just den kursen/workshopen som du ska gå på.

Behöver jag ha med mig bärbar dator?
Det finns inget som säger att du måste ha en dator med dig men visst kommer du få ut mer av kursen/workshopen om du har dator med dig. Det finns alltid tid till handledd bildbehandling, och under vissa kurser använder vi datorn till övningar i klassrummet.

Copyright © Fotograf Patrik Larsson