20120617_183335_0073

Fotograf Patrik Larsson

Någon har sagt ”Att fotografera är att leva”.  Jag skulle vilja lägga till en rad, att fotografera och inspirera andra att fotografera är att leva.
Det är vad jag brinner för. Jag gillar mina egna turer med kameran lika mycket som jag älskar att få ta med en grupp ut och inspirera och lära ut det jag kan och brinner för.

I min roll som fotograf är det i landskapet jag trivs bäst. Jag fotograferar allt från stora vyer till små omsorgsfullt utvalda utsnitt. Just de intima landskapen är något som jag gillar speciellt mycket. Det ger mig en stor möjligthet att uttrycka mig och visa upp delar av naturen som de flesta missar och det är fascinerande att se hur mycket abstraktion man kan skapa genom att inte visa allt.

Lärare på Moderskeppet

Jag har också en andra roll som lärare. Dels spelar jag in videokurser åt Moderskeppet i bland annat Landskapsfotografi och Adobe Lightroom. Jag tycker om att planera och skriva manus till en kurs. Det allra bästa jag vet är dock när jag får komma ut och stå inför en grupp människor som vill lära sig det jag kan. Att få se människor utveckla sitt sätt att fotografera, att se bilder eller jobba med dom i datorn är otroligt tillfredställande.

2010 blev jag invald i Naturfotograferna /N.

20111021_091013_0027-2

Copyright © Fotograf Patrik Larsson