Om att ta sig ut

Att ta sig ut och fotografera hemmavid är bland det svåraste som finns. Det finns alltid saker man skulle behöva göra först. Det är en stor anledning till att jag gärna lämnar Sverige för längre fotoresor. Då vet jag att jag bara ska koncentrera mig på att fotografera och kan inget gör med pappershögarna som ständigt verkar växa på kontoret. Därför ser du också mer och mer bilder från andra delar av världen på hemsidan och bloggen.

Men igår blev jag så vansinnigt sugen på att sitta vid vattenbrynet med kameran i hand och höra havet sakta höjas och sänkas. Ryggsäcken packades, batterier och minneskort kontrollerades sen bar det av till Ramsvikslandet. Det är något speciellt med att runda klipporna och komma ut mot havet. Doften, ljuden och de kala klipporna.

Som alltid vill jag göra något bättre och annorlunda är tidigare. Vilket blir ganska svårt på ett ställe där man varit många gånger. Men efter att ha halkat omkring bland såphala alger en stund fann jag mitt motiv eller kanske jag ska säga att jag fann min förgrund. 28 bilder senare lämnade jag min lilla täppa. Nöjd, glad och ganska säker på att jag fått något som jag gillade.

2 kommentarer


 • Nicklas Eldh

  Mycket fin bild. Jisses va nära du var vattnet för att få din förgrund. Blev du våt i fötterna eller? Håller med om att det är svårt att få foto tid hemma. Alltid något som kommer ivägen. Jag SKA ut i eftermiddag, funderar på Ramsvik. Det var ett tag sen jag var där. Man blir lite hemma blind också. //Nicklas

  mars 31, 2012
 • Patrik Björk Larsson

  Faktiskt lyckades jag hålla mig torr 🙂
  Lycka till i eftermiddag det ser ut att bli fint, men kallt!

  mars 31, 2012

Kommentera


Namn*

Epostadress (kommer inte visas)*

Webbplats

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © Fotograf Patrik Larsson