Ni är tio minuter sena

Stud Horse Point – Arizona

Efter mycket irrande på små grusvägar hoppades vi att vi äntligen var på rätt väg mot Stud Horse Point. Hur ska man kunna hitta rätt när gps-kordinaterna man försöker följa inte stämmer och det är avtagsvägar till höger och vänster precis överallt.

Och för att göra allt lite mer besvärligt fick vi möte på en väg där man inte kan mötas. Den mötande bilen vevade ner rutan och frågade glatt om vi visste vart vi var på väg. Jo vi tror det eller vi hoppas åtminstånde att det är rätt.

Han bekräftade att vi var på rätt spår men vi var tio minuter sena för att få bilden. Vilken bild? Vet han vilka bilder vi ville ta? Vi såg funderande på varandra och fortsatte köra.

När vi väl kom fram insåg vi att vi snarare var för tidiga, ljuset skulle inte bli bra på minst en timma. Vår plan var att använda efterglöden till att lysa upp de ljusa klipporna och jobba med långa tider. Efterglöden kommer först en stund efter solen gått ner.

När jag tänker på hans kommentar så blir jag både lite full i skratt och sorgsen. Han var så inkörd på vad han hade läst någonstans, men framförallt blir jag sorgsen på att han missade det riktigt fina ljuset.

Varför åka från en fin plats innan det blivit mörkt?

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

5 kommentarer


 • Vacker bild och spännande möte 😛

  oktober 18, 2012
 • Anita

  Vilka spännande platser ni har varit på. Är riktig Sotis. Njut och ha det gott. PS tack att ni delar med er dessa fina bilder med spännande berättelser. MVH Anita

  oktober 18, 2012
 • Jag tänker att ni båda hade rätt utifrån vad ni hade för bild i huvudet och vilket ljus ni sökte? Läcker bild!

  oktober 18, 2012
 • admin

  Så kan det vara Åke. Det som är lite synd här är att så många bara försöker kopiera det andra redan har gjort. Men så länge att är nöjda är det ju bra och jag borde inte klaga skulle bli trångt om utrymmet om alla var där på kvällen 😉

  Tack för era kommentarer !

  oktober 19, 2012
 • Det har varit riktigt fint att få följa med dig och dina tankar från och före din USA-resa. Härlig bild och härligt ljus, bra och tänkvärd reflektion om ljus.

  oktober 21, 2012

Kommentera


Namn*

Epostadress (kommer inte visas)*

Webbplats

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © Fotograf Patrik Larsson