Konstrunda på Österlen

Under min första påsk i Skåne blev det en tur till Österlen och den traditionella konstrundan. Jag har hört om den hur många år som helst och nu äntligen var det dags att ta en tur dit. Vi besökte först Ystads Saltsjöbad där Carolina Gynning ställde ut. I mina ögon har hon inte varit annat än en skandaldrottning men detta var faktiskt riktigt bra och kul att se. Ibland är det bra att lämna sina förutfattade meningar hemma.

Fabriken i Bästekille besökte vi också där bla Martin Bogren och JH Engström ställde ut. Martin ställde ut sina landskapsbilder, små, svartvita och mörka. Några var riktigt spännande andra var tyvärr allt för mörka för den ljusa lokalen.

Sist besökte vi min pappas gamle vän, Hasse Karlsson, i Vitemölla. Jag har besökt Hasse tidigare och det är alltid lika kul. Han är en härlig människa och hans landskapsmålningar inspirerar mig mycket. Jag hoppas kunna få Hasse med som gästföreläsare på en kurs framöver. Hasse använder subtila färger och stora ytor i sina målningar som jag gillar väldigt mycket.
Man inser snabbt att man inte hinner mycket på en dag. Nästa år ska jag nog göra lite mer planering för det finns säkert massa bra som jag missat.

Har du något tips på vad jag inte ska missa?

hasse

En av Hasses fina landskapsmålningar

hasse2

En källare i Vitemölla väl värd ett besök.

Kommentera


Namn*

Epostadress (kommer inte visas)*

Webbplats

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © Fotograf Patrik Larsson