I en godisbutik

Valley of Fire, Nevada (Klicka för större bild)

Valley of Fire kan närmast liknas vid en godisbutik. Färgerna i landskapet är som hämtade från en påse smågodis, helt underbara nyanser i allt från gult, aprikos till knallrött. Att släppa ut en fotograf här är som att släppa ett barn i en godisbutik
och faktum är att jag nog var lika tjurig som ett barn som inte får godis. Väder som inte samarbetar, dåligt flyt i fotograferandet och hemlängtan har en förmåga att göra mig rätt tjurig.

Redan innan jag åket över till USA denna gången hade jag bestäm att det skulle bli sista resan på ett tag till öknen. Känslan var att öknen visste detta och ville ge mig något att bita i och kanske framför allt skapa en revanchlust som gör att jag måste tillbaka.

Just innan jag tog bilden satt jag på klippan och strök min hand över den porösa sandstenen. Tyst för mig själv frågade jag landskapet varför det gör de så svårt för mig och förklarade att jag faktiskt ska komma tillbaka det ska bara dröja lite, det lättand min tjurighet och landskapets samarbetsvilja.
Man behöver vara lite ödmjuk mot sina motiv, det var ju faktiskt Valley of Fire som skapade ökenbacillen hos mig första resan hit och jag ska tillbaka. Jag älskar ju att vara ett barn i en godisbutik, speciellt när jag faktiskt får godis.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

4 kommentarer


 • I gottebutiken får man svårt att välja. Vanligtvis är det svårt att få något överhuvudtaget.

  november 05, 2012
 • Tommy Cronholm

  Man kan väl säga att det var inte smågodis precis. Skön bild.

  november 05, 2012
 • Förstår vad du menar…nu blev jag godissugen!
  Härlig bild!

  november 05, 2012
  • admin

   Godis är grejen 🙂 tack Jörgen!

   november 05, 2012

Kommentera


Namn*

Epostadress (kommer inte visas)*

Webbplats

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © Fotograf Patrik Larsson