Härliga dagar i Blekinge

Under helgen har jag tillbringat några dagar i Blekinge. Lite minisemester som skulle kombineras med fotografering. Vilket härligt landskap jag fick uppleva. Visst jag såg inte hela Blekinge, långt ifrån. Men jag såg tillräckligt för att veta att jag verkligen vill komma tillbaka och att jag absolut vill hålla workshop där.
Blekinge har länge varit ett svart hål på min karta. Liksom Småland och en hel hög andra landskap är. Får verkligen försöka ändra på det. Det lär ju finnas så mycket underbart att upptäcka.

Att skärgården skulle vara fin hade jag hört men att det också skulle finnas härliga platser i inlandet var faktiskt lite en överaskning. Undrar när man ska lära sig att vara mer öppen i sinnet?

Två morgnar tillbringades vid kusten. Två väldigt olika morgnar. Den första var stilla och lugn. Havet låg som en spelgel, fåglarna flöt som ovan vattenytan och livet kändes så lätt. För mig som är van vid den karga västkusten var alla växter långt ute i havsbandet något nytt och otroligt vackert. I det kala och karga Bohuslän finns visserligen den vackra triften men vid denna tiden på året är det rätt färglöst vilket man absolut inte kan säga om Blekinge. Långt bak i mitt huvud tror jag mig ha hört att skärgården kallas den blommande skärgården. Om jag minns rätt är dock långt ifrån säkert.

Stilla morgon på Stärnö

Nästa morgon var det blåsigare och molnen hade en helt annan karaktär. Vilket bidrog till en helt annan bild som blev mycket mer dramatisk. Jag konverterade den senare till svartvitt som framhäver dramatiken och formerna på ett mycket bättre sätt. Att det ens blev några bilder denna morgon är faktiskt djupt imponerande. Jag var så trött att ögonen bara inte ville hålla sig öppna. Då är man glad att man kan åka tillbaka till ett hotell sätta i sig en jättefrukost och sen krypa ner i sängen igen.

Blöta fötter på Boön

Visst är det facinerande hur olika bilder det kan bli från nästan samma plats.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

5 kommentarer


 • Tjusigt Patrik. Blekinge är också för mig en vit fläck i alla fall fotomässigt. Verkar i alla fall vara värt mödan!

  augusti 20, 2012
  • admin

   Tack Gert!
   Det är ett fint landskap så väl värt att ta sig dit!

   augusti 21, 2012
 • Eva

  Hallå Patrik!
  När jag ser din bild ”Stilla morgon på Stärnö”så önskar jag att jag får möjlighet att besöka platsen vid något tillfälle. Otroligt vad vackert.
  /Eva

  september 08, 2012
  • admin

   Eva det planeras en workshop där under 2013 🙂

   september 10, 2012
 • Kul att se vad du fångar från det landskap jag själv bor i. Jag håller mest till i den sydöstra delen av Blekinge, men hittade till Boön och Stärnö i början av sommaren. Ett vackert ställe så det kommer blir fler besök där framöver.

  Du fångade par fina bilder. En bild med ett vacker ljus där de fina gulgröna färgerna med sina röda inslag ger en fin kontrast till kustens vanliga färger. Den sista bilden gillar jag för dess enkelhet. Ibland är man så koncentrerad att fylla ut förgrunden med några fina hällar eller stenar att man glömmer att en våg kan ge den fina detaljen i förgrunden man letar efter.

  /Gunnar

  september 12, 2012

Kommentera


Namn*

Epostadress (kommer inte visas)*

Webbplats

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © Fotograf Patrik Larsson