En morgon….

Jag upphör aldrig att förvånas över hur ljuset kan förändra ett landskap. Alla bilderna i detta inlägg är tagna under en morgon bland sanddynerna i Death Valley nationalpark i USA. Underligt nog var det också den sista morgon i min älskade öken på ett tag. Det var en glad, matt och överväldigad landskapsfotograf som tömde sanden ur skorna denna morgon. Under mina föreläsningar brukar jag försöka påtala att det är ljuset som gör bilden. Jag vet ju att det är så, men ändå blir jag ständigt överraskad av variationen. Dessutom var jag helt säker på att det denna morgon inte skulle bli något vidare ljus. Men oj vad fel man kan ha!

Efter ett par koppar kaffe, frukost och härliga samtal med min vän Reb lämnade jag öknen med tårarna rinnande nedför kinden. Det är känslor som dessa som göra att jag kommer tillbaka.

”From time to time everyone needs a little bit of desert” – Sven Hedin

2 kommentarer


 • Thommy Andersen

  Oj, vilken vacker berättelse!! Och jag kan personligen instämma i att detta är ett område man ogärna lämnar.
  När jag var på workshop där själv förra året hände det flera gånger att ljuset verkade sisådär och att det nog inte skulle bli något bra. Flera av deltagarna åkte tillbaka till hotellet för tidigt på kvällen och herre min dj.. vad de gick miste om. Färgsprakande himlar och även månens uppgång bakom bergsmassiven. Tålamod väntan lugn och ro är ledorden. Drömmer mig tillbaka….

  Thommy

  mars 18, 2012
  • admin

   Tack Tommy!
   DU har helt rätt i att tålamod är grejen. Och att alltid vara förberedd på alla olika scenarios. Till hösten är jag tillbaka igen 🙂 längtar redan.

   mars 18, 2012

Kommentera


Namn*

Epostadress (kommer inte visas)*

Webbplats

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © Fotograf Patrik Larsson