Deltagarnas bilder från grunderna i Landskapsfotografering.

För ett par veckor sedan hade jag en kurs på Ramsvikslandet. När vi avslutade på söndagen bad jag deltagarna att skicka en bild till mig och det är  dessa bilder jag nu har fått förmånen att dela med mig av. För mig är det en otrolig glädje att få se hur mycket mer eftertänksamma deltagarna blir från fredag till söndag och det märks så tydligt att dom vet vad dom söker i sina bilder och hur mycket mer medvetna de är om vad de faktiskt tar bilder av.

Stort tack till Anders, Gunilla, Kjell, Ralph, Bengt, Johan, Johan och Lennart för att ni delat med er av era bilder.

 

Bengt Ljungblad
Bengt Ljungblad

Det är svårt att fotografera hällkar på ett bra sätt men Bengt har lyckats. Jag gillar verkligen det lilla isflaket i vattnet som ger lite ljus till den annars så mörka ytan som vattnens skulle varit. Bengt har också tänkt mycket på linjerna vilket vi pratat om under kursen. Den enda linjen som skulle kunnat få lite mer plats är den i höger kant. Färgskalan är fin och den mulna himlen lägger ett övergripande lugn till bilden.

 

Gunilla Ståhl Carlsson

Gunilla Ståhl Carlsson
En klassisk landskapsbild med fina ytor. Jag gillar reflexerna i klippan och att klippan täcker upp hela botten. Jag hade gärna sett att kameran riktats lite mer neråt så att det blir mindre himmel och mer förgrund. Kanske skulle man också kunna sänka kameran lite för att minska mellanpartiets storlek. Färgerna i bilden är riktigt fina och det syns i bilden hur sent på kvällen den är tagen.

 

SONY DSC

Johan Thulin
Johan har använt linjerna i det stora landskapet som Ramsvikslandet faktiskt är på ett riktigt bra sätt. Det finns en svepande, fin kurva genom hela bilden. Jag gillar också att han har använt en relativt snabb slutartid så man ser strukturen på vattnet på den närmaste pölen. Detta är en underbar som påminner mig om varför jag ständigt återvänder till Ramsvikslandet.

 

Lennart Hessel

Lennart Hessel
En bild som verkligen framhäver känslan man får av att stå ute vid kusten en sen kväll när solen gått ner. Det blåa i bilden gör att kylan kryper på mig. Jag gillar att Lennart använt vattnet som ett sätt att skapa en linjer från förgrunden. Jag skulle gärna lätta upp klippan till höger en aning då den känns aningen svart.

 

ralph Torgardh

Ralph Torgardh
Detta är ett ställe som alla som varit längst ut på Fykan känner igen. Det finns underbara former i klipporna och det som gjorde det hela ännu mer intressant när vi var där var det låga vattnet som gjorde att alla små vita havstulpaner kom fram. Dessa har Ralph använt på ett bra sätt i sin bild. Jag gillar också att han har tagit bilden just när vågen slår över klippan till höger.

 

mitt bidrag

Anders Westergren
Anders har skapat en otroligt dramatisk bild genom att göra himlen mörk och genom att utnyttja vidvinkelns sätt att göra linjerna från förgrunden dramatiska och ledande.Det sena kvällsljuset gör också sitt till för att skapa en form av dramatik. Jag skulle gärna göra en liten beskärning från undersidan för att få bort lite av det ljusa gräset.

 

_MG_1277

Johan Ridell
Johan har verkligen utnyttjat kraften i sitt vidvinkelobjektiv. En fin förgrund, ett bra mellanparti och en härlig himmel. Alla ytor i bilden är fyllda på ett bra sätt och hörnen och kanterna är lugna vilket bidrar till en fin komposition. Vattnet känns fångat i rätt tillfälle då det är viktigt att få in lite vatten i förgrunden så linjerna skapas så nära ingången till bilden som det går.

 

Kjell Hjerpe

Kjell Hjerpe
Kjell har tagit en bild som verkligen representerar Bohuslän med dess mjuka granitklippor i det sena, fina kvällsljuset. Det som gör bilden för mig är att jag ser speglingen i vattnet från molen. Det ger verkligen bilden en extra dimension och djupet blir fantastiskt av speglingen. Även utan spegligen skulle det varit en bra bild, men nu är det riktigt fint. Det enda jag skulle vilja är att få se lite mer i förgrunden så jag ser vart vattnet tar vägen.

3 kommentarer


 • Ulf Eklund

  Dessa fotografer har ju tagit fantastiskt fina bilder och det efter en grundkurs. Antingen var de inga ovana landskapsfotografer eller också har du Patrik verkligen lyckats förmedla otroligt mycket av dina kunskaper. Vad månde det bli efter en fortsättningskurs. Jag är imponerad 🙂

  april 23, 2013
  • Patrik Larsson

   Ulf det var inga vana fotografer som kom till mig, men alla åkte därifrån med lite mer kunskap. Det är de som är den stora glädjen för mig.
   Till hösten kör jag både nya grunder och fortsättning då blir det kanske ännu bättre 🙂

   april 24, 2013
 • Riktigt bra bilder!
  Fantastisk utveckling på ett par dagar.
  /Peter

  april 23, 2013

Kommentera


Namn*

Epostadress (kommer inte visas)*

Webbplats

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © Fotograf Patrik Larsson