Deltagarnas bästa bilder – Österlen 6-8 September

I slutet på augusti hade jag ju en workshop för bara för tjejer på Österlen. Vi hade många trevliga utflykter, men den utflykt vi alla kommer att komma ihåg länge var den första morgonutflykten. Vi hade åkt till Brösarps backar och det visade sig vara en sådan där morgon då allt stämmer. Ljuset är rätt, dimman ligger fint över dalen, kossorna står i rätt position och man har gott om tid att fotografera. Det är därför inte konstigt alls att nästan alla deltagare skickade in en bild från denna morgon när jag bad dem skicka in sin bästa bild till mig.
Detta inlägg, med deltagarnas bilder och min bildkriktik, är alltså med ett undantag alla tagna under samma morgon.

Brösarp600_7347

Lisbeth Andersson
En bild som gör sig fint i den avlånga formatet. Alla tydliga linjer går från vänster till höger eller tvärt om. Jag gillar att trädet bryter av linjerna så att de inte går ända ut i vänsterkanten vilket göra att bilden får en naturlig inraming. Många tog bilder efter att solen gått upp men jag tycker att denna är minst lika stämmningsfull. Det som skulle behöva rättas är att horisonten är lite sned åt vänster.

 

Ann-marie Steinmann

Ann-Marie Steinmann
En bild som är tagen just efter att solen har gått upp med korna som det perfekta blickfånget. Utan korna hade bilden blivit mycket mer ordinär. Nu känner vi direkt storleken på landskapet och har en tydlig referenspunkt. Ljuset som silar genom dimman är otroligt vackert och bilden är framkallad på ett ljust och fint sätt.

 

ingela nilsoon

Ingela Nilsson
Denna lilla ön av träd är så tokigt fotogenisk när man har dimma som förenklar allt runt om. Just dimma är ju ett av de väderfenomen som verkligen har en förmåga att förändra landskapet. Jag tycker att bilden är fotograferad vid just rätt tidpunkt och från rätt vinkel. Att solen lyser in bland träden är jätteviktigt för att dessa inte bara ska bli en mörk klump. Solen lättar också upp dimma och gör den varm istället för kall vilket ge bliden ett behagligare intryck.

 

Lena-DSC_8312

Lena Karlsson
En lätt och ljus bild med ett fint djup som skapas av den tilltagande dimman. Bilden skulle nog blivit ännu bättre av en bredare och tryggare botten att bygga bilden från. Jag gillar att man efter ett tag ser att Ravlunda kyrka kikar fram mellan träden.

 

marieleander1

Marie Leander
Jag gillar hur kon försvinner in i dimman i förgrunden och blir ett subtilt blickfång. Jag är lite tveksam till om trädridån i bakgrunden bidrar till bilden eller inte. Som det är nu är bilden lite stängd samtidigt som det finns ett stop i bakgrunden. Men på det hela är det en underbar bild.

 

Sussana20130907_064615_DSC_0397

Susanna Djukic
Det jag framför allt gillar med Susannas bild är att alla linjer i landskapet strävar in mot mitten. Något som hade kunnat göra bilden ännu bättre hade varit om hon tagit ett par kliv åt höger så att busken i förgrunden blivit lite mer centrerad vilket hade förstärkt linjespelet ytterligare.

 

Ulrika_DSC0455 PS 600px

Ulrika Arnell
Underbara stålar i dimman som Ulrika har fångat. Detta är en bild med ganska hög kontrast som gör den dramatisk. De tre korna är ett tydligt blickfång. Det enda jag skulle vilja ändra på är det ljusa partiet längst upp till höger. Det är synd att det området är utfrätt, skulle man ha lite mer täckning där skulle det området inte vara den magnet för blicken som det nu är.

 

höst -1

Anna-Karin Arnmarker
Anna-Karin är den enda som inte skickat en bild från första morgonen. Något som jag faktiskt beundrar. Jag tycker att hon har lyckats fånga ett underbart ljus. Det är sådär subtilt men ändå med en tydlig riktning och framföra allt en skön känsla. Jag gillar att Anna-Karin beskurit bilden för att visa på det hon tyckte var det viktigaste, jag skulle nog ta fram lite mer framför allt på högersidan för att ge bilden mer tyngd.

3 kommentarer


 • Ingela Nilsson

  Vilka fantastiska bilder det blev av denna fantastiska morgon. Är verkligen glad att jag var där 🙂

  oktober 11, 2013
 • Gary Ward

  Fantastisk foto! Se fram emot när jag kan delta på någon av dina landskapskurser.

  oktober 11, 2013
 • Underbara bilder! Är själv gammal Simrishamnsbo och har vistats och fotograferat en hel del i området. Tack Patrik för dina kurser. Vi hade en egen Träff för ett par år sedan ute på Rossö, Bohuslän, helt fantastiskt!!

  oktober 20, 2013

Kommentera


Namn*

Epostadress (kommer inte visas)*

Webbplats

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © Fotograf Patrik Larsson