Deltagarnas bästa bilder – Landskapsfoto från grunden 11-13 Oktober Halmstad

Ulf-1

Ulf
För att få den som tittar att komma in i bilden använder man ofta ledande linjer vilket Ulf har jobbat med i denna bilden. Alla linjer pekar mot horisonten. Till och med vattenytan i hällkaret pekar inåt och det gillar jag då det inte ger någon tvekan om vad som är intressant i bilden. Det är svårt att komponera stående bilder i 2×3 format men jag tycker att Ulf har lyckats riktigt bra.

 

Tyludden2_Patrik

Patrik
Patrik fastnade precis som jag för det lilla intima landskapet. När man letar efter motiv i det lilla gäller det att se linjerna vilket Patrik har gjort. Det jag skulle önska är en lite mer kontrastrik och briljant framkallning, men det är ju enkel att fixa efteråt.

 

DSC_0320

Anette
Sista morgonen på kursen hade vi riktigt fina förhållanden med en riktigt stämningsfull himmel som Anette har utnyttjat fint. Jag gillar verkligen tonerna i bilden. Kompositionen är fin med sanden som en botten där allt bygger från.

 

Helenas tallskog

Helena
Att använda vägar som linjer in i bilden är ett effektivt sätt att leda betraktaren. Vi vill liksom veta vad som är bakom nästa krök. Jag gillar att Helena gjort bilden svartvit vilket gör att stigen kommer fram på ett bra sätt.

 

monica_MG_8555

Monica
En klassisk landskapsbild i ett fint ljus. Jag gillar hur alla linjer trycker mig in i bilden mot det mörka partiet av stenar. Tittar man på strandlinjen så pekar den vidare utåt i den riktningen som linjerna gör. Jag gillar också att alla hörn och kanter är rena och enkla vilket bidrar till en renhet.

 

Martina_IMG_0340

Martina
När man gör skuggorna så svarta så att det bara blir siluetter så är separation mellan ytor väldigt viktig. I Martinas bild är det just separationen mellan förgrunden och stenen ute i vattnet som ger djupet i en bild som utan separationen skulle kännas väldigt platt och lite tråkig.

Kommentera


Namn*

Epostadress (kommer inte visas)*

Webbplats

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © Fotograf Patrik Larsson