Deltagarnas bästa bilder – Höst på Söderåsen 25-27 Okt

Att Söderåsen är ett av mina favoritställen i Skåne har säker inte undgått något. Speciellt denna hösten var det superfint, färgerna, väder ja allt var perfekt under kursen jag höll i slutet på oktober. Självklart kommer jag tillbaka nästa år. Kanske du vill komma med mig. Skicka ett mail till info@fotografpatriklarsson så sätter jag upp dig på intresselistan.

271013_christe_rk

Christer
Christer har jobbat för att få fram dramatiken i himlen som vi hade en morgon under kursen. Jag tycker att himlen blivit väl varm och dramatisk. Dock tycker jag att skogen ser riktigt fin ut. Jag gillar verkligen att den är mörk men att man ändå ser lite av träden som är upplysta. Djupet i bilden är fint med de olika lagren av ravinen som förvinner bak i bilden. En lite mer dämpad himmel så hade bilden lyft ett par steg.

Agnetha-20131027-_DSC7238-2

Agnetha
Jag älskar att se de former och strukturer som finns bland träden. Jag vet att Agnetha har jobbat mycket med det, jag vet också att hon tycker att Klövaravinen där denna bilden är tagen har varit svår att fotografera. Jag skriver har varit, för med denna bilden tycker jag att hon visar att det går utmärkt. En underbar komposition som tilltalar mig mycket. Mjuk och fin färgskala. Kanske är den något mörk upptill men det är lätt att ordna i Lightroom.

Bo_HöstLärkW

Bo
Jag stod bredvid Bo när han tog denna bilden och redan när jag såg den på displayen insåg jag att denna har en stor potential. Den lilla lärken stod på kanten till ravinen och separerar mycket fint mot bakgrunden. Jag gillar att Bo har jobbat med symmetrin. Lärken i mitten och ett träd på varje sida. Färgerna är varma och fina. En bild som jag gärna sett i mitt eget arkiv.

Elisabeth_20131026Kopparhatten0628

Elisabeth
Att titta ner på marken ger ofta nya motiv och nya upplevelser av landskapet. Man kan helt enkelt se mer saker än om man bara tittar rakt fram. Elisabeth tillhör dem som ofta tittar ner och hittar motiv som andra missar. Jag gillar verkligen formerna hon har hittat. Dock skulle jag nog vilja kapa lite från högersidan så att det blir den kvadratisk bild. Det skulle ge en större fokusering på formen som rötterna skapar och förenkla bilden då man får bort det övre högra hörnet.

Gunnar_Klova_Hallar

Gunnar
Att hitta en bra förgrund på ravinens kant är inte lätt men Gunnar har tagit ett par seg tillbaka med en vidvinkel vilket har varit ett vinnande koncept. De gula träden ramar in bilden fint och leder blicken ut mot ravien. Jag skulle önska att himlen fick vara lite ljusare för att skapa en öppning bortöver ravinen. Det jag gillar mest är att Gunnar inte fastnat i att zooma in på ravinen utan faktiskt har vågat zooma ut för att visa något mer. Bra gjort!

ida_W5A9215

Ida
När jag träffade Ida sa hon direkt att det här med landkskapsfoto kan hon inte och troligen är det inget för henne. Så fel hon hade. Direkt visade hon att hon verkligen hade öga för landskapet. Denna bilden är den av hennes bilder som tilltalar mig mest. En subtil, fin färgskala med mjuka kontraster. Bilden är skuren till ett lugnare 4×3 format som gör bilden mer harmonisk. Jag gillar att stammen står till höger och får sträcka ut åt vänster. Bilden är något mörk upptill men det går lätt att ordna efteråt.

IMG_5744_mats

Mats
Jag gillar hur Mats har jobbat med en stadig botten att fylla bilden med. Det är en obalans i träden i bakgrunden som jag tycker bidrar. Det är fler träd på vänster sida, men de lutar och drar sig åt höger så att bildens riktning blir åt höger. Kanske är det så att hela bilden lutar åt höger men även om man rätar upp den kommer grenarna dra åt höger vilket jag gillar. Jag skulle nog vilja ta fram lite mer kontrast i bilden den känns lite väl mjuk i tonerna.

jens-20131026-0344-Nikon D7100

Jens
Vi var flera som undrade vad Jens gjorde när han riktade kamerna rakt upp. Här kommer svaret. En minimalistisk och helt underbar svartvit bild. Jag gillar att Jens har vågat jobba med det minimalistiska på en plats som är allt annat än minimalistisk. Att sedan jobba med svartvitt när det är superfina höstfärger är ju galet men lyckat. En bild jag gärna skulle se på väggen.

2 kommentarer


Kommentera


Namn*

Epostadress (kommer inte visas)*

Webbplats

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © Fotograf Patrik Larsson