Deltagarnas bästa bilder – Allt om kustfoto 3-6 oktober

Kust är ett av de vanligaste motivet för en landskapsfotograf och i vårt land har vi en kust som inte många andra länder kan mäta sig med. CNN har ju till exempel utsett Bohuslän till en av världens sista vildmarker och även om alla kanske inte ser Bohuslän som just en vildmark så tror jag att vi alla kan vara överens om att det är en oerhört vacker del av Sverige.

Med detta i åtanke satte jag samman en kurs som bara fokuserade på kustfoto i just Bohuslän. Vilket lyckat drag det var! Jag har sällan sett så bra och genomtänkta bilder efter en kurs. Skillnaden på första och andra bildkritiken var enorm. Efter bara ett par dagar hade deltagarna tagit ett par rejäla kliv i sin utveckling. Det gör mig riktig glad att kunna visa upp några av de underbara bilder vi fick se här på bloggen.

Till våren kommer jag att erbjuda ytterligare en kurs i kustfotografi.

Bengt Christensen
Detta måste vara ett av det mest fotograferade ställen på Ramsvikslandet. Men inte desto mindre vacker. Jag tycker att Bengt har gjort det mycket bra. Klippan i botten och till vänster binder ihop bilden bra. Det som gör bilden är alla fina reflektioner i klippan. Det var bra av Bengt att vänta med att ta bilden till solen har gått ner. Kanske skulle man kunna beskära lite lite av himlen längst upp men det är verkligen det enda jag skulle kunna tänka mig att ändra. En riktig bra bild.

Jan Lundberg
När regnet hänger i luften och snart kommer att störta ner så vänder de flesta bilen och drar sig hemåt. Detta är inget alternativ om man är på kurs utan då är det bara att ge sig ut ändå. Belöningen kommer när man kommer hem och laddar in bilderna och ser vilka bilder man kan få om man trotsar allt vad dåligt väder heter. Jan har gjort just detta. Strax efter att den bilden togs öste regnet ned men det dåliga vädret har bidragit till en skön känsla i bilden. Kompositionen sitter perfekt. Detta är en bild jag gärna skulle ha på min vägg.

Karin Björklund
När jag frågade vad deltagarna förväntade sig av helgen och vad de ville lära sig sa Karin att hon ville hata sitt vidvinkelobjektiv lite mindre och jag tror att hon faktiskt gjorde det efter ett par dagar. Just vidvinkelobjektivet är det som skapat mycket av dramatiken i denna bild. Suget in i bilden är underbart och den dramatiska, hårda känslan förstärks ytterligare av den svartvita konverteringen.

Roger Jönsson
Jag gillar verkligen när man vågar titta på det lilla landskapet även när man är i landskap som är så otroligt storslagna som det i Bohulän. Är det fint ljus på himlen är det också ofta fint ljus på klipporna och detta är något som Roger har utnyttjar bra i sin bild. Alla linjer drar mig in i bilden, mot ljuset. Bilden gör sig otroligt fint i det kvadratiska formatet.

Sten Moberg
Regn,regn och åter regn,  så kan man sammanfatta lördagsmorgonen. Att i det vädret kunna få till en bild som denna är riktigt bra! Jag gillar verkligen tonerna och lugnet i bilden. Det kan vara svårt att se på denna lilla bild i bloggen, men de två små öarna i horisonten är väldigt viktiga för kompositionen och detta är något som känns väldigt medvetet från Stens sida.

Kåre Johansen
En låg vinkel ger dramatiska bilder vilket Kåre har utnyttjat i denna bilden. Större delen av helgen jobbade han med ett makrostativ vilket var ett vinnande drag. Bilderna blev dramatiska och inte lika andras bilder. Jag gillar verkligen upprepningen av vågor som smäller in över klippan. Kanske skulle bilden kunna vara lite ljusare upptill, men jag tror att Kåre jobbat för att få fram dramatik och då är den mörka himlen ett bra drag.

 

4 kommentarer


 • Anders Nilson

  Mycket fina bilder med motiv som jag bara älskar! Inte mycket som slår Bohuslän, eller hur Patrik …?!? Alla deltagarna har lyckats jättebra med sina bilder 😉

  oktober 22, 2013
 • Syssy Jaktman

  Fantastiska bilder 🙂 Deltagarna har lyssnat på Dig Patrik, syns lång väg 🙂

  oktober 25, 2013
 • Många underbara kustbilder. Ger inspiration i mitt fortsatta arbete med de egna kustbilderna.
  /Karl

  oktober 25, 2013
 • Sten Moberg

  Kul att Ni gillade våra bilder.
  Det var en givande helg med blandat väder och bra kunskapsnivå på samtliga oss som var med, så vi kunde vara kreativa och krävande från första timmen.
  Det blir en ny workshop nästa för inspiration
  Sten

  oktober 30, 2013

Kommentera


Namn*

Epostadress (kommer inte visas)*

Webbplats

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © Fotograf Patrik Larsson