Utställning ”Bland träd och grenar” en vecka senare

Just nu så hänger min utställning ”Bland träd och grenar” på Kosters Trädgårdar som ligger på Sydkoster utanför Strömstad.Vernissagen var den 15 Juli och det var en laddad och nervös fotograf som öppnade portarna till utställningen.

Transport av tavlor från båten till galleriet

Lokalen är inte det vanliga något sterila galleriet. Nej bilderna hänger i ett växthus. En spännande och organisk miljö som ger möjlighet att jobba med friare hängning och framför allt så passar det bra med mina bilder. För temat jag valde på utställningen är bland träd och grenar. Det är ett motivområde som jag jobbet med mycket under några år och som utmanat och utvecklat mig som fotograf.

Det första jag gjorde när jag fick besked om att jag skulle få ställa ut var att åka ut till Koster och sätta mig mitt i växthuset en stund. Hur skulle jag bygga utställningen så den passar rummet. När jag känt in stämningen mätte jag upp alla ytor som fanns. Sen byggde jag väggarna i Photoshop. Detta för att kunna lägga in bilder i olika storlekar. Jag förstorade vissa minskade andra. Allt för att känna på vilka bilder som faktiskt skulle vinna på att vara stora och vilka som skulle funka som mindre.

Jag hade redan från början ett par bilder som jag verkligen ville ha med och som jag ville ha stora. Jag byggde mycket av utställningen kring dessa. Sen ville jag också ha ett bra flöde genom lokalen. För mig var det de svåraste för det innebar att vissa bilder som jag verkligen ville ha med fick stryka på foten. Att det kan vara så jobbigt att välja bort bilder trodde jag aldrig.

Nu är utställningen är uppe och har hängt ett tag är jag väldigt glad att jag gjorde så mycket jobb med urval av bilder och att jag verkligen planerade hur jag ville ha det. När jag nu går runt bland bilderna och tycker jag att det blev väldig bra. Och jag är övertygad att om jag som är min egen största kritiker är nöjd så kommer publiken att gilla de jag gjort. Vilket också verkar vara fallet.

En sista finputsning innan vernissagen

Vill du träffa mig och se utställningen så kommer jag att vara på plats lördag den 28 Juli. Då kommer nämligen Sofie Livebrant att spela på Kosters trädgårdar kl 19.30. Sofie är en av anledningarna till att utställningen har temat bland träd och grenar. För några årsedan var hon inne på mitt kontor och fick se några av bilderna på grenverk. Där någonstans tändes en tanke i mig som fick ligga och gro i två år innan utställningen faktiskt var klar.

Välkommen!

En kommentar


  • Erik Lundeborg

    Jag hade verkligen velat vara där!

    juli 30, 2012

Kommentera


Namn*

Epostadress (kommer inte visas)*

Webbplats

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © Fotograf Patrik Larsson