Åka till Amerika och fotografera kottar

Ponderosa Pine kottar, Boulder – Utah (klicka för större bild)

Det är en ofantligt stor skillnad på vad man tänker att man ska göra och det man faktiskt gör. Speciellt sant är detta när man åker på resa för att fotografera. Man planerar och planerar, läser på månader i förväg. I huvudet bygger man upp en dröm av vilka bilder man ska ta. Inte sällan är fantasibilden långt ifrån sann och helt omöjlig att leva upp till.

Det blev extremt tydligt för mig när vi kom till den lilla byn Boulder i Utah.
Jag var där i juni och hittade ett par ställen som verkligen hade stor potential och som jag ville utforska mer. Jag behöver säkert inte säga att det inte blev som jag tänkt.
Sommaren i Utah är till 99% klarblå himmel vilket hösten inte brukar vara. Nu verkar detta vara året då inget stämmer. Klarblå himmel och starka vindar, det finns troligen inget värre när man ska fotografera landskap. Efter första kvällen var jag rätt frustrerad. Det hör väl tillsaken att det verkligen inte hade varit några superdagar innan heller.
Efter en kväll och en morgon var jag rejält less. Tanken på att åka till Las Vegas och spela bort pengarna kom krypande eller skulle jag helt enkelt bara tjura ihop som ett litet barn som inte får godis?
Mitt i denna tanke ser jag en massa kottar under en tall, otroligt vackra stora kottar, jag tar ett varv runt tallen. Jo minsann här finns ju något, upp med kameran och fram med stativet. Efter en stunds letade hade jag hittat bästa bilden på flera dagar.
Det blev tyvärr inga bilder som var bättre än den jag tog under sommaren på landskapet men kottarna räddade mina dagar.
Så att åka till amerikat och fotografera kottar kanske inte är så dumt ändå?

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

5 kommentarer


 • Jag håller med dej Patrik. Det stora kan mycket väl finnas i det lilla. Det är först när man har sinnena på helspänn som man ser de små undren. Bra bild ! Ha det fortsatt bra i Amerikat.

  Hälsningar / h

  oktober 25, 2012
  • admin

   Helt sant Hans. Denna resan har verkligen gått i de små landskapenstecken så långt. Inte så tokigt alls faktiskt.

   oktober 26, 2012
 • Anders Nilson

  Broder! Bra att Du tycks ha humöret på topp. Förstår att det känns kymigt med dåligt väder, men det är en upplevelse som också kan berika livet! Jag gillar kottbilden väldigt mycket! Hälsningar Anders

  oktober 26, 2012
 • Stora landskap i all ära!
  Jag tycker det är i de små intima landskapen man hittar de mest intressanta bilderna! Det är också där ens egen personlighet har en möjlighet att skina igenom och plockas fram!
  Vackra kottar och fina barr Patrik!

  Ha en fortsatt bra resa.

  Mvh.
  Fredrik

  oktober 29, 2012
 • admin

  Stort tack Fredrik och Anders! Kul att läsa era kommentarer.

  november 01, 2012

Kommentera


Namn*

Epostadress (kommer inte visas)*

Webbplats

Din kommentar*

Skicka kommentar

Copyright © Fotograf Patrik Larsson